nieuws | eerste stage informatiegids overhandigd
Eerste stage informatiegids overhandigd

Eerste stage informatiegids overhandigd

Nieuws

 

NIEUWS

Eerste stage informatiegids overhandigd

Op dinsdag 13 september hebben wethouder Steven Kroon en de nieuwe voorzitter Arbeid en Scholing IG&D, John van Duren, de eerste stage informatiegids overhandigd aan Jeroen Nienhuis (HPU Internet Services).

Gemeente Doetinchem en IG&D zijn initiatiefnemers van de economische visie: Dynamisch Duurzaam Doetinchem. Hierin stond als actiepunt dat er een stagebemiddelingsbureau in Doetinchem moest komen. Na onderzoek is gebleken dat er inderdaad behoefte is aan ondersteuning bij het vinden van stagiairs, maar dat de rol voor de overheden meer ligt bij het ontsluiten van de kennis op dit gebied dan het daadwerkelijk bemiddelen van stagiaires.

Om die reden is een 'Stage Informatiegids' voor het bedrijfsleven uit de gemeente Doetinchem ontwikkeld. Deze gids zou elke ondernemer in zijn bezit moeten hebben. Wij werken veel met stagiairs en ervaren dat stagiairs na hun stage graag bij ons blijven werken. Deze gids draagt bij aan het daadwerkelijk binden en boeien van jongeren aan de regio.'Wethouder Steven Kroon legt uit dat dit precies is wat de Gemeente Doetinchem en de IG&D willen bereiken met de diverse actiepunten zoals geformuleerd in de Economische Visie.