blog | hpu | nieuw in google analytics demografische en interesse rapporten
Nieuw in Google Analytics Demografische en Interesse rapporten

Nieuw in Google Analytics Demografische en Interesse rapporten

Geschreven door: Arjan Meulenbrugge

 

Nieuw in Google Analytics Demografische en Interesse rapporten

Enkele weken terug heeft Google een tweetal nieuwe rapporten in Google Analytics opgenomen; demografische- en interesse rapporten. Onder demografische rapporten kun je de leeftijd en het geslacht van de bezoekers inzien. In de interesse rapporten wordt er onderscheid gemaakt tussen bezoekers met bepaalde interesses en lifestyle.

Deze nieuwe rapporten zijn uiteraard zeer interessant, je krijgt hierdoor diverse inzichten in het gedrag van je bezoekers die voorheen niet inzichtelijk waren in Google Analytics.

NIEUWE ANALYSE MOGELIJKHEDEN
Nu het mogelijk is geworden om per leeftijdsgroep inzage te krijgen in bijvoorbeeld de opbrengst van deze leeftijdsgroep, de gemiddelde orderwaarde en/of conversieratio, kunnen Google Adwords campagnes strakker worden ingesteld. 

Als bijvoorbeeld blijkt dat een Google Adwords campagne slecht scoort bij een bepaalde leeftijdsgroep, dan is het raadzaam om het budget voor deze campagne bij te stellen.

OOK BENIEUWD GEWORDEN NAAR DE MOGELIJKHEDEN?
Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen u graag bij het activeren van beide rapporten.Er zijn nog geen reacties!