blog | hpu | facebook en privacyinstellingen
Facebook en privacyinstellingen

Facebook en privacyinstellingen

Social Media

 

Facebook en privacyinstellingen

Na het uit de hand gelopen verjaardagsfeestje ‘Project X Haren’ afgelopen weekend, plaatsen veel mensen vraagtekens bij de privacyinstellingen van Facebook. Enerzijds zijn het de gebruikers zelf die zich te weinig verdiepen in deze materie, anderzijds is het Facebook dat bij het organiseren van events door gebruikers veel zaken onduidelijk laat. Merthe had vrienden aangevinkt, niet wetende dat het die vrienden vrij stond om op hun beurt ook weer mensen uit te nodigen.

Zo werd Merthe, het meisje dat dacht haar 16e verjaardag rustig met ‘vrienden’ te gaan vieren, ongewild het middelpunt van de belangstelling. Als je een event aanmaakt kun je namelijk kiezen uit drie opties: Genodigden, vrienden of publiek. Merthe had dus voor de optie vrienden gekozen. Een schijnbaar logische keuze. Door niet expliciet om keuzebevestiging te vragen (opt-in, opting-in) gaat Facebook mijn inziens vaker lichtzinnig om met de privacyinstellingen van haar gebruikers.
Facebook privacy
Op het moment dat een vriendschapsverzoek namelijk wordt geaccepteerd, worden alle reacties en vind-ik-leuks van die nieuwe vriend openbaar gemaakt, en zo kan een reactie aan de andere kant van de wereld terecht komen. Je kunt dit voorkomen door de volgende handelingen uit te voeren: 
  • Ga met de pijl op de naam van je vriend staan  
  • Ga naar ‘vrienden’
  • Ga naar ínstellingen’
  • Ga naar ‘reacties en vind-ik-leuks’, en maak nu het aanvinken ongedaan (opt-out)
  • Kies een afbeelding, en klik op ‘opslaan’
  • Klik vervolgens op ‘wijzigingen opslaan’.
Nu kunnen ze je nooit meer beschuldigen een geheim te hebben doorverteld! Overigens heeft Twitter haar instellingen van de week ook veranderd. Tip: Controleer je Twitterinstellingen voor wat betreft locatiebepaling en e-mailverkeer.

Blijft u stoeien met de Facebook- of Twitter instellingen, neem gerust contact met ons op.Er zijn nog geen reacties!